top of page

 

Ieder kind dat in ons programma wordt opgenomen is verzekerd van 10 tot 12 jaar onderwijs. Kinderen die gemotiveerd zijn en graag verder willen studeren kunnen via ons programma  nog 2 jaar extra voortgezet onderwijs volgen.

Wij reserveren in een keer het gehele bedrag dat nodig is voor deze gehele periode, op de rekening van de stichting in Nederland.

Het bestuur in Nepal zorgt voor de betaling van de onderwijskosten aan de school, schaft de schoolmaterialen aan en koopt de schooluniformen en schoenen. Verder wordt er gekeken naar de thuissituatie.  Zeep, tandenborstel en tandpasta worden ook met regelmaat verstrekt. Voor sommige kinderen is het ook nodig om de kosten voor de lunch op school te betalen.

Basisonderwijs: 5-17 jaar: basisonderwijs in Nepal duurt 10 plus twee  jaar. Gemiddeld zijn de kosten 150 euro per jaar (inclusief schoolmateriaal, uniform, lunch, etc.).

 

Kinderen die graag verder willen studeren kunnen nog 2 jaar voortgezet onderwijs volgen. De kosten hiervan zijn circa 300 euro per jaar. Na het doorlopen van basisonderwijs hebben kinderen een beter toekomstperspectief.

P1045153.JPG
P1137773.JPG
bottom of page