Ieder kind dat in ons programma wordt opgenomen is verzekerd van 10 jaar onderwijs.

Wij reserveren in een keer het gehele bedrag dat nodig is voor deze 10 jaar, op de rekening van de stichting in Nederland.

Het bestuur in Nepal zorgt voor de betaling van de onderwijskosten aan de school, schaft de schoolmaterialen aan en koopt de schooluniformen en schoenen. Verder wordt er gekeken naar de thuissituatie.  Zeep, tandenborstel en tandpasta worden ook met regelmaat verstrekt. Voor sommige kinderen is het ook nodig om de kosten voor de lunch op school te betalen.

Basisonderwijs: 5-17 jaar: basisonderwijs in Nepal duurt 10 jaar. De kosten in de stad liggen hoger dan op het platteland. Gemiddeld zijn de kosten 150 euro per jaar. Kinderen die gemotiveerd zijn en graag verder willen studeren kunnen nog 2 jaar  voortgezet onderwijs volgen. De kosten hiervan zijn circa 300 euro per jaar. Na het doorlopen van basisonderwijs hebben kinderen een beter toekomstperspectief.

 

Scholarschip: 18 jaar en ouder: Kinderen uit het project zijn zeer nieuwsgierig en leergierig en willen graag verder studeren. Studenten die na het afronden van het voortgezet onderwijs verder willen studeren, kunnen een aanvraag bij de stichting indienen voor een scholarship.  De student wordt gevraagd of ze zelf ook een bijdrage aan de studiekosten kunnen leveren. Ze zijn dan al in staat een klein baantje te hebben. Alle aanvragen met motivatie worden door ons bestuur in Nederland beoordeeld. De kosten voor hoger onderwijs of een vakopleiding variëren van 1000 tot 3000 euro.