Onze stichting bestaat uit een groep vrijwilligers die erg betrokken zijn met het onderwerp, zij maken zich sterk voor de kinderen in Nepal en doen dit zonder vergoeding. In Nepal hebben we twee bestuursleden die zich ook vrijwillig inzetten en een medewerker die parttime in dienst is. Zij zorgen voor de begeleiding, monitoring van de kinderen en terugkoppeling van de voortgang aan het bestuur in Nederland.

Bestuur in Nepal van links naar rechts:

Pema Sherpa

studentenbegeleidster, Sindupalchok

Laxmi Parajuli
bestuurslid SDEF Nepal, Kathmandu

Sangita Bhandari
bestuurslid SDEF Nepal, Kathmandu

Desiree Lesscher

oprichter SDEF Nederland

Desiree Lesscher - secretaris en initiatiefneemster van het fonds

"Nepal is voor mij een land dat blijft boeien. Naast de fascinatie voor het prachtige Himalayagebergte, hebben de Nepalezen mijn hart gestolen. Het zijn bijzonder vriendelijke mensen die het minste dat ze  bezitten nog met je willen delen. Vanuit mijn beroep als verloskundige, ben ik ook in  aanraking gekomen met de verloskunde in Nepal. 30 % van de vrouwen in de berggebieden sterft  hier nog bij de geboorte. Dit heeft tot gevolg dat een groot deel van de kinderen, hoewel ze toch een vader hebben, ondergebracht worden in een weeshuis. Ik vind het erg belangrijk dat ouder en kind bij elkaar kunnen blijven. De ouder-kind band blijft goed en dat komt de zorg voor elkaar ten goede. Onderwijs is  noodzakelijk voor de toekomst van de kinderen; de kinderen zijn de toekomst van Nepal. Daar wil ik mij sterk voor maken, samen met jou!"

Jules Jansen – penningmeester
“Mijn dagelijkse werk verricht ik als vennoot van Deelstra en Jansen, een praktijk voor administratie

en advies. Vanuit mijn professie vind ik het geweldig een steentje bij te kunnen dragen aan de

ontwikkeling van de toekomst van Nepal. Onze kinderen Rebecca (1997), Nathan (1999) en

Samuel (2003) gaan dagelijks naar school in Nederland, zodat onderwijs heel vanzelfsprekend is.

SDEF maakt het mogelijk om Nepalese kinderen onderwijs aan te bieden. Daar waar onderwijs

nog niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Hiermee leggen we een fundament

voor het bouwen aan een betere toekomst van en door de Nepalezen. Uiteraard beveel ik onze

algemeen nut beogende instelling van harte aan en zien wij je steun met belangstelling tegemoet.

Jouw donatie komt in aanmerking voor aftrek in box 1."

Jos van Sandt – bestuurslid

"De verhalen van Desiree over haar bezoeken aan Nepal hebben mij jaren geleden doen besluiten om me vanuit Nederland in te zetten voor de kinderen in Nepal. In 2015 ben ik zelf voor het eerst in Nepal geweest. Het was een indrukwekkende reis waarin ik samen met Desiree, Laxmi en Sangeeta de gebieden en de scholen heb gezocht waar de kinderen uit het SDEF programma wonen en naar school gaan. Een half jaar na de verwoestende aardbeving van april 2015 schrok ik behoorlijk van de armoede en omstandigheden waarin veel mensen leven. Maar het was ook fantastisch om te zien hoe we voor een aantal kinderen  en hun gezinnen het verschil kunnen maken. Daarom wil ik graag mijn kennis en kunde blijven inzetten om via de SDEF een kleine maar structurele bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor de kinderen in Nepal. "

Inger Schermer - bestuurslid

"Sinds 1 februari 2016 ben ik gepensioneerd en heb ik mijn baan als rector van het Don Bosco

 College Volendam achter me gelaten. Toch bleef mijn hart uitgaan naar het onderwijs en de ontwikkeling van  de jeugd. Toen ik in  contact kwam met het SDEF was ik direct verkocht. Het Don

Bosco College is altijd actief geweest bij het sponsoren van een specifieke school in Congo en ook  de ondersteuning van beter  onderwijs op andere derde wereld locaties via Edukans had onze warme belangstelling. SDEF doet precies wat mij bij de bovengenoemde projecten zo aantrok: het helpen

van kansarme kinderen bij een beter toekomstperspectief, door hen de mogelijkheid te geven een

opleiding te volgen, die hen in staat stelt dit te verwezenlijken. Het feit dat SDEF kleinschalig is en er

een directe band is met lokale Nepalese bestuurders, heeft me alleen nog maar meer enthousiast

gemaakt om mij in te zetten voor deze stichting."

Heleen de Graaf - bestuurslid

"Door mijn grote passies reizen en fotograferen heb ik veel van de wereld gezien, waarbij ik ook werd geconfronteerd met armoede en slecht onderwijs. Terwijl het zo  belangrijk is dat kinderen goed onderwijs krijgen, want dat is vaak de start van een beter leven. Daarnaast is het zo belangrijk dat kinderen bij hun familie blijven wonen. Wat SDEF zo uniek maakt is dat kinderen, waarvan de ouders het onderwijs niet kunnen betalen, toch de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan en thuis blijven wonen. Wij geven ze een toekomst! Zelf ben ik meerdere keren in Nepal geweest en goed onderwijs is van groot belang. Daarom hoop ik dat je ons wilt steunen."

b3fc5d6e-ca39-4f45-b7f1-eda0c1759cb2 (2)